Huurders tevreden met energiezuinige verlichting

dinsdag 9 april 2013

Beheerders van woningcomplexen hebben maar een belang: tevreden gebruikers. Het technisch beheer van woningen is daarbij een belangrijke component. Om een probleemloze afhandeling van elektrotechnisch onderhoud te garanderen, werkt Gevaert Vastgoedbeheer al jarenlang intensief samen met Van den Pol Elektrotechniek. De vastgoedbeheertak van dit bekende Nieuwegeinse makelaarskantoor beheert circa negenhonderd huurwoningen in de vrije sector en ongeveer negenhonderd appartementen van zo’n twintig Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). In het complex aan het Rolderdiephof in Utrecht werken Gevaert, Van den Pol en eigenaar Bouwinvest gezamenlijk aan verduurzaming. In de algemene ruimtes werd 50% energiebesparing gerealiseerd met de plaatsing van in totaal 323 LED-armaturen.

In het onder huurders populaire project blijkt dat het ook in jonge gebouwen al snel rendabel is om te investeren in energiezuinige verlichting. Dennis van Meurs van Van den Pol Elektrotechniek: “Een deel van de verlichting in trappenhuizen en entrees brandt 24 uur per dag. Dan is de besparing maximaal. Uit onze berekeningen blijkt dat de terugverdientijd op de meerprijs ten opzichte van conventionele armaturen slechts 3,8 jaar is. Daar komt bij dat de onderhouds- en vervangingskosten aanzienlijk dalen, en dat we door goed te kijken naar de voorschriften, het aantal armaturen met noodverlichtingsaccu konden terugbrengen van 246 naar 114.” Technisch manager verhuur Jan Klos is blij met de nieuwe LED-armaturen. “De bewoners zijn tevreden dat alles brandt. En daar gaat het om. Geen klachten. Dat is prettig voor iedereen en dus ook voor ons. Dat ook het aantal uren in het onderhoudscontract daalt, is een mooie bijkomstigheid.”

Gevaert heeft meer woningcomplexen in de provincie Utrecht in beheer, onder andere in Nieuwegein, Utrecht, Hoogland en Wijk bij Duurstede. “Voor de huurwoningen in de vrije sector, hebben wij bijna al het elektrotechnisch onderhoud bij Van den Pol Elektrotechniek ondergebracht”, vertelt Jan Klos. “We zijn op elkaar ingespeeld. De samenwerking verloopt goed. Zowel met de monteurs van Service & Onderhoud als met Dennis bij zo’n vervangingsoperatie in het Rolderdiephof. Het is heel prettig dat Van den Pol zo veel mogelijk met vaste mensen op een project werkt. De monteur kent het complex, weet waar hij moet zoeken en kan zelfstandig werken. Dat is voor ons prettig. Bij de VvE’s waar Van den Pol het elektrotechnisch onderhoud doet, is dat niet anders. We hebben geen enkele reden om van partner te wisselen. Het zijn de monteurs die de samenwerking maken of breken, en onderzoek bij onze gebruikers laat steeds weer zien dat men zeer tevreden is.

Verdere besparing

Waar mogelijk probeert Van den Pol proactief te wijzen op verbeterkansen op het gebied van energiebesparing. “In de woningen valt niet veel te halen,” legt Dennis van Meurs uit, “maar in algemene ruimtes en parkeergarages kun je veel bereiken met LED en bewegingsmelders.” We willen zo veel mogelijk planmatig met meerjarenbegrotingen werken, waardoor beheerders maximaal inzicht hebben en het ook duidelijk is wat investeringen in energiebesparing kunnen opleveren. Vooral voor besturen van VvE’s is dit erg belangrijk.”

Populaire locatie

Het woningcomplex aan het Rolderdiephof omvat 125 appartementen in de vrije huursector. Het is een populaire locatie, met name voor mensen die op loopafstand in het Utrechtse centrum werken, maar ook vanwege de ligging aan de historische Veilinghaven. Het complex werd in 2005 opgeleverd. In opdracht van eigenaar Bouwinvest realiseerde Van den Pol Elektrotechniek toen al alle elektrotechnische installaties. In diezelfde periode werd ook het installatiewerk voor vergelijkbare woningcomplexen aan het Eelderdiephof en de Voorsterbeeklaan uitgevoerd.

Duurzame partner

Van den Pol Elektrotechniek

Van den Pol installeert vanuit het hart. Wij werken met passie vanuit het hart van Nederland. Van den Pol is gevestigd in het Groene Hart van Nederland, een prachtige uitvalsbasis met een landelijk bereik. Maar Installeren vanuit het hart betekent voor ons vooral dat we werken met oog voor onze omgeving en de belangen van de klant.

Lees verder >
|© Copyright 2019 www.duurzaaminstalleren.com is een website van de Van den Pol groep B.V.| Privacy statement | Algemene voorwaarden | Contact webmaster | Ontwerp: Adepth | Realisatie: Kruit communication-design
footer 5